Pohánka trikrát inak

Autor: Martina Ištvancová | 20.9.2016 o 18:36 | Karma článku: 3,47 | Prečítané:  724x

Na raňajky, obed aj večeru. Existuje veľa spôsobov, ako pripraviť túto skvelú zdravú obilninu. Tu je zopár nápadov aj s fotkami.

Sýte a zdravé raňajky

Rozmýšľate, čím nahradiť nezdravé biele pečivo? Pripravte si na raňajky pohánkovú omeletu. Dve alebo viac vajíčok zmiešajte s uvarenou pohánkou a pomaly opečte na troche oleja. Dochuťte koreninami a môžete podávať. Pohánka nahradí pečivo a zasýti vás na celé dopoludnie.

Na obed ako príloha

Použite ju namiesto bielej ryže, zemiakov či cestovín ako prílohu k soté. Šťava zo soté prekryje aj charakteristický pach pohánky, ktorý niektorým ľudom vadí.

Chutná večera

Uvarte pohánku, primiešajte do nej napr. mleté bravčové mäso, dochuťte kečupom a čerstvou zeleninou (ja som použila práve rastúcu čerstvú cuketu a uhorku zo záhradky). Na zvýraznenie chuti použite majoránku. Budete prekvapení skvelou chuťou a sýtosťou rýchlej a zdravej večere.

Prečítajte si aj: http://martinaistvancova.blog.sme.sk/c/431883/9-dovodov-preco-zaradit-do-svojho-jedalnicka-pohanku.html

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Tataráky by mali zmiznúť z reštaurácií. Ľudia sa ich však nechcú vzdať

Reštaurácie sa o tatarákoch boja hovoriť, mnohé ich majú v jedálnych lístkoch.

TECH

Miliardár Musk ukázal, ako chce kolonizovať Mars

Podnikateľ chce začať expedície na Mars o dva roky.

KOMENTÁRE

Keď sa hipster primátor najviac rozumie bicyklovaniu

Prevádzkar hovorí, že chce ľuďom v klube prinášať všetky žánre.


Už ste čítali?