Pohánka trikrát inak

Autor: Martina Ištvancová | 20.9.2016 o 18:36 | Karma článku: 3,52 | Prečítané:  948x

Na raňajky, obed aj večeru. Existuje veľa spôsobov, ako pripraviť túto skvelú zdravú obilninu. Tu je zopár nápadov aj s fotkami.

Sýte a zdravé raňajky

Rozmýšľate, čím nahradiť nezdravé biele pečivo? Pripravte si na raňajky pohánkovú omeletu. Dve alebo viac vajíčok zmiešajte s uvarenou pohánkou a pomaly opečte na troche oleja. Dochuťte koreninami a môžete podávať. Pohánka nahradí pečivo a zasýti vás na celé dopoludnie.

Na obed ako príloha

Použite ju namiesto bielej ryže, zemiakov či cestovín ako prílohu k soté. Šťava zo soté prekryje aj charakteristický pach pohánky, ktorý niektorým ľudom vadí.

Chutná večera

Uvarte pohánku, primiešajte do nej napr. mleté bravčové mäso, dochuťte kečupom a čerstvou zeleninou (ja som použila práve rastúcu čerstvú cuketu a uhorku zo záhradky). Na zvýraznenie chuti použite majoránku. Budete prekvapení skvelou chuťou a sýtosťou rýchlej a zdravej večere.

Prečítajte si aj: http://martinaistvancova.blog.sme.sk/c/431883/9-dovodov-preco-zaradit-do-svojho-jedalnicka-pohanku.html

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Má tu veľkú základňu, hovoria o Uhríkovi v Nitre. Súperi kandidatúru extrémistu zľahčujú

V Banskobystrickom kraji kandidáti zisťujú preferencie pravidelne.

DOMOV

Slovensku hrozí, že príde o desiatky miliónov eur

Peniaze z Únie Slovensko zrejme nestihne odčerpať do konca roka.

ŠPORT

Sagana možno čaká deň, keď nezaprší

Aký je nórsky Bergen, mesto, v ktorom bude cyklista bojovať o titul.


Už ste čítali?