Pohánka trikrát inak

Autor: Martina Ištvancová | 20.9.2016 o 18:36 | Karma článku: 3,52 | Prečítané:  890x

Na raňajky, obed aj večeru. Existuje veľa spôsobov, ako pripraviť túto skvelú zdravú obilninu. Tu je zopár nápadov aj s fotkami.

Sýte a zdravé raňajky

Rozmýšľate, čím nahradiť nezdravé biele pečivo? Pripravte si na raňajky pohánkovú omeletu. Dve alebo viac vajíčok zmiešajte s uvarenou pohánkou a pomaly opečte na troche oleja. Dochuťte koreninami a môžete podávať. Pohánka nahradí pečivo a zasýti vás na celé dopoludnie.

Na obed ako príloha

Použite ju namiesto bielej ryže, zemiakov či cestovín ako prílohu k soté. Šťava zo soté prekryje aj charakteristický pach pohánky, ktorý niektorým ľudom vadí.

Chutná večera

Uvarte pohánku, primiešajte do nej napr. mleté bravčové mäso, dochuťte kečupom a čerstvou zeleninou (ja som použila práve rastúcu čerstvú cuketu a uhorku zo záhradky). Na zvýraznenie chuti použite majoránku. Budete prekvapení skvelou chuťou a sýtosťou rýchlej a zdravej večere.

Prečítajte si aj: http://martinaistvancova.blog.sme.sk/c/431883/9-dovodov-preco-zaradit-do-svojho-jedalnicka-pohanku.html

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Exminister Janušek, ktorého súdia za nástenku, dohliada v Žiline na transparentnosť

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom. Napriek obžalobe a hrozbe dlhoročného trestu má byť jeden z nich prvkom verejnej kontroly.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

TECH

NASA oznámila obrovský objav, prečo sú vedci takí nadšení

Veď je to „len“ ďalšia hviezdna sústava.


Už ste čítali?