Pohánka trikrát inak

Autor: Martina Ištvancová | 20.9.2016 o 18:36 | Karma článku: 3,52 | Prečítané:  953x

Na raňajky, obed aj večeru. Existuje veľa spôsobov, ako pripraviť túto skvelú zdravú obilninu. Tu je zopár nápadov aj s fotkami.

Sýte a zdravé raňajky

Rozmýšľate, čím nahradiť nezdravé biele pečivo? Pripravte si na raňajky pohánkovú omeletu. Dve alebo viac vajíčok zmiešajte s uvarenou pohánkou a pomaly opečte na troche oleja. Dochuťte koreninami a môžete podávať. Pohánka nahradí pečivo a zasýti vás na celé dopoludnie.

Na obed ako príloha

Použite ju namiesto bielej ryže, zemiakov či cestovín ako prílohu k soté. Šťava zo soté prekryje aj charakteristický pach pohánky, ktorý niektorým ľudom vadí.

Chutná večera

Uvarte pohánku, primiešajte do nej napr. mleté bravčové mäso, dochuťte kečupom a čerstvou zeleninou (ja som použila práve rastúcu čerstvú cuketu a uhorku zo záhradky). Na zvýraznenie chuti použite majoránku. Budete prekvapení skvelou chuťou a sýtosťou rýchlej a zdravej večere.

Prečítajte si aj: http://martinaistvancova.blog.sme.sk/c/431883/9-dovodov-preco-zaradit-do-svojho-jedalnicka-pohanku.html

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Úrad vlády ukázal, za čo dal Kaliňákovi miliónové pokuty

Pokuty za vyše 4,8 milióna eur pre ministerstvo vnútra sú za diskriminačné podmienky tendrov na informačné systémy. Ministerstvo o nich klamalo.

TV

Obesíme ťa: Kto a prečo chce obesiť Michala Havrana

Šéfredaktorka sa rozpráva s M. Havranom o knihe, ktorá vyjde v utorok.


Už ste čítali?